Агенцията по безопасност на храните започна от днес масови проверки за Великден. Инспекторите следят какво агнешко месо, яйца и козунаци се продават, съобщават от ведомството.
Инспекторите изискват документи за произхода на месото и следят за начина на съхранение.
Традиционно за празниците у нас да се внася сериозно количество замразено агнешко месо от Нова Зеландия, Австралия и Чили, но в много магазини се предлага и българско месо.
Месото може да се разпознае дали е прясно, като се следи отгоре да не е засъхнало, да изглежда свежо, да е светло и в известна степен влажно.
През последните години по магазините се продава и агнешко от Румъния, което е прясно като българското, но няма същия вкус, казват специалистите.
EUR | 1.955830 |
USD | 1.899230 |
GBP | 2.315880 |
CHF | 2.082000 |